Jouw mooiste Leven

20 tips

We geven je gratis 20 tips die helpen om je mooiste leven te leven. We hebben ervaren dat deze tips werken. Ze zijn niet altijd makkelijk, maar zoals ik al zo vaak zeg: doe er echt je voordeel mee. En je mag mijn oefeningen ook met tegenzin doen: als je ze maar doet ;-)

Bonus tip 21: Om te leren deze tips te integreren in je leven: kies bewust 3 tips die je op dag 1 uitvoert en de dag daarna weer 3 tips. Net zolang totdat je bewust alle tips iedere dag uitvoert.

Gedrag bepaalt wie je bent. Je persoonlijkheid ontstaat uit de acties die je doet. Als je je acties vaker uitvoert wordt dat vanzelf gedrag en je gedrag bepaalt wie je bent.

1. Pick your battles. Maak keuzes.
Maak een focus op de dingen die er echt toe doen voor jou. Kies hoe en wat je wilt zijn.

2. Accepteer wat er is, maar leg je er niet bij neer: maar ga verder.
Kijk waaraan je je energie geeft. Stop met energie te verknoeien aan oeverloze dingen, maar ga verder, ga door. Stop je energie in de juiste dingen.

3. Sta vroeger op en verander je gewoonte.
In de ochtend ben je het frist. Wees dan ook bewust van jezelf. Ga niet meteen op de automatische piloot. Neem de tijd om wakker te worden: grijp niet meteen naar je telefoon. Als je onder de douche sta: sta dan echt onder de douche en niet in gedachten al met je eerste vergadering.

4. Beweeg meer.
Doe elke ochtend eens wat oefeningen. Simpel wat rek- en strekoefeningen. Desnoods wat intensiever push up, sit-ups, squads.. wat je ook doet, maakt niet uit.. als je maar beweegt.

5. Mediteer
Doe je oefeningen heel bewust: Voel, voel en voel je lichaam. Merk op als je gedachten weer met je aan de haal gaan. Train je gedachten zoals jij dat wilt en niet andersom. Zie hoe je gedachten gaan en komen, terwijl jij iets anders doet. Wees bewust van wat je doet. Breng je gedachten weer bij je oefening: voel, voel, voel.

6. Schrijf je ideëen en briljante gedachten op.
Uit je hoofd en op papier ruimt op. Zorg ervoor dat je altijd notities kan maken. Doe er dan vervolgens ook iets mee of gooi het weg. Blijf niet te lang hangen. Ga weer terug naar punt 1: pick your battles.

7. Schrijf en spreek iedere dag je intenties en doelen uit
Het is heel kort maar zo essentieel, zo simpel is het gewoon: wat is je intentie vandaag en wat is je doel? Je krijg dan exact het gevoel wat je nodig hebt. Voel dus je intentie, dit helpt je de dag door. Niet denken, maar voelen.

8. Zorg goed voor jezelf, hydrate!
Het belang van goed eten (ontbijt) en voldoende water drinken. Ons lichaam bestaat voor 80% uit water. Onze hersenen zijn week, dus zorg voor voldoende water.

9. Ga vaker de natuur in.
De natuur is gratis en vanzelfsprekend. Voel, zie, hoor, ruik en proef.

10. Stop met alles en iedereen die niet bijdragen.
Dit klinkt hard, maar helpt je wel. Kijk hoe je op een goede manier afscheid kan nemen.

11. Waarom niet? Oordeel niet zo snel.
Wees niet te streng of te angstig. Soms moet je gewoon doen.

12. Gebruik je verbeelding op een speelse manier.
Je verbeelding brengt je verder als je het op een speelse manier toelaat. Speel en kijk wat er gebeurt.

13. Maak nieuwe top-ervaringen.
Maak elke dag meer kleine succesmomenten. Durf succesvol te kijken, ook naar de kleine momenten die je een goed gevoel geven, dragen bij aan het gevoel van geluk en succes.

14. Maak verbinding en relaties
Je kan het niet alleen, sta open voor ontmoetingen en verbinding. Sluit niemand uit. Iedereen is welkom, maar niet iedereen hoeft te komen.

15. Geloof in meer.
Je beperkte gedachte leidt tot beperking. Geloof je in meer mogelijkheden, dan is er ook meer mogelijk.

16. Emoties heb je, je bent ze niet.
Emoties kan je niet tegenhouden of uitschakelen. Sterker nog zij zorgen voor het gevoel van leven. Je hebt ze, maar je bent ze niet. Je bent meer dan 1 emotie: je hebt ze allemaal. Omarm ze, duw ze niet weg, nodig ze niet uit: ze komen vanzelf en ze gaan ook weer weg.

17. Neem vaker rust.
Echt hard werken betekent dat ook echt hard rusten nodig is. Misschien soms wel harder dan alleen hard werken.

18. Denken is overgewaardeerd.
Het denken is een heilige koe geworden. 'Ik denk, dus ik ben? Nee, ik voel, ruik, zie, hoor en proef . Dit komt vóór het denken.

19. Geef je denken de juiste ruimte.
Geef jezelf de ruimte om te denken. Plan denkmomenten in je agenda. De andere tijd ruim je in om te zijn en te ervaren.

20. Investeer in jezelf en anderen.
Help jezelf door anderen te helpen. Hoe help je anderen? Door jezelf te helpen. Investeer in anderen: investeer in jezelf.